Σελίδες
▼
Σάββατο 30 Απριλίου 2016
Κυριακή 24 Απριλίου 2016
Ο Πρόσφυγας
Ένα συγκινητικό ραπ τραγούδι αφιερωμένο στους πρόσφυγες δημιούργησαν μαζί με τους δασκάλους τους οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κρόκου Κοζάνης.
Το τραγούδι τους «Ο Πρόσφυγας» βραβεύτηκε με το Ειδικό Βραβείο της Ύπατης Αρμοστείας του OHE για τους Πρόσφυγες. Στο βίντεοκλιπ του τραγουδιού προβάλλονται και οι ζωγραφιές που έφτιαξαν οι μικροί μαθητές αποτυπώνοντας τους στίχους του τραγουδιού.
Kι άλλο ένα τραγούδι:
Πατρίδες Που Έγιναν Φωτιά
Συμμέτεχουν :Ελευθερία Αρβανιτάκη
Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Γιάννης Κότσιρας
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Πάνος Μουζουράκης
Γιώργος Νταλάρας
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Γιώργος Περρής
Μάριος Φραγκούλης
Σάββατο 23 Απριλίου 2016
Βιβλία , λουλούδια και αγάπη γιορτάζουν όλα σήμερα του Αγίου Γεωργίου στην Βαρκελώνη
Βιβλία , λουλούδια και αγάπη γιορτάζουν όλα σήμερα του Αγίου Γεωργίου στην Βαρκελώνη. Σύμφωνα με την παράδοση ο άντρας παίρνει λουλούδια στην γυναίκα που αγαπά, ενώ αυτή του χαρίζει ένα βιβλίο. Η πιο ρομαντική μέρα στη Βαρκελώνη 23 Απριλίου, ημέρα που γιορτάζει ο προστάτης της, Άγιος Γεώργιος.
Παρασκευή 22 Απριλίου 2016
23 Απριλίου, Ημέρα Βιβλίου | «Διαβάζω & Αλλάζω»
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο Ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος δραματουργός Ουίλλιαμ Σαίξπηρ . Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
Τρίτη 19 Απριλίου 2016
Τετάρτη 6 Απριλίου 2016
Κυριακή 3 Απριλίου 2016
2 Απριλίου :Τα βιβλία οι καλύτεροι φίλοι μας
Ο Μέλιος και η φιλία του με τα βιβλία
…Μια μέρα κάθισε και παίδεψε το κεφάλι του. Το 'βαλε κάτω και το παίδεψε, το 'πλεξε όπως είδε να κάνουν οι γύφτοι με το καλάθι. Στο τέλος το βρήκε: Θα 'πιανε φιλία με τα βιβλία. Θα γύρευε να μάθει αποκεί, αυτά που του 'κρυβαν οι μεγάλοι πίσω απ' τα μουστάκια τους. Θα ‘πιανε αγάπες με τις ζουγραφιές, με τα παραμύθια που λέγανε αυτοί οι μικροί χάρτινοι «παππούδες» που κάθονται στα γόνατα σου και σου λένε τις ιστορίες τους χωρίς καμώματα και παρακάλια.
Μα στο χωριό, που δούλευε παραπαίδι, δεν είχε χαρτοπουλειά. Έπρεπε, λοιπόν, να παρακαλέσει κανένα μπάρμπα απ' αυτούς που κατεβαίνανε στην πολιτεία και πουλούσανε το καλαμπόκι τους να του φέρει ένα. Και μια μέρα αυτό έγινε. Έπιασε έναν τέτοιο γερούλη, του 'βαλε στη χούφτα καναδυό μεταλλίκια και, «σε παρακαλώ», του λέει, «αν βρεις, εκεί που πας, κανένα βιβλίο που να λέει καλές ιστορίες, πάρτο μου. Ε; Πολύ θα σε περικαλέσω, όμως...».
Έβαλε ο παππούς τα μεταλλίκια στην απαλάμη του, τα πασπάτεψε με το δάχτυλο, αναποδογύρισε ένα, για να δει τι έχει από κάτω... έστρωσε με το δάχτυλο τα μουστάκια του... και του τα 'δωσε πίσω. «Πάρτα, του λέει. Αν τα χαρτιά λένε καλά παραμύθια… μου τα λες και μένα και ξεχρεώνουμε. Αν, πάλι, δε λένε, θα σου πάρω ένα αυτί. Ε;...» Το παιδί τρόμαξε. Ο γέρος τότε έβαλε τα γέλια... «Άιντε, άιντε... Σύχασε... είπε. Δε σου παίρνω αυτί, σου παίρνω ένα μεταλλίκι. Σύμφωνοι;»
Σε τρεις μέρες του 'φερε ένα χαρτί, λίγο πιο χοντρό, απ' το βαγγέλιο, και του το 'δωσε. «Το πασπάτεψα από παντού, λέει στο παιδί. Δε βγαίνει τίποτα. Για πάρτο σύ, μην πά’ και σε γνωρίζει και συνεννοηθείτε.»
Το παιδί τ’ άνοιξε τρέμοντας. Ήταν σα μικρό σπιτάκι. «Ιστορία Σεβάχ του Θαλασσινού» έλεγε το ξωφυλλό του. Αυτό ήταν! Το παιδί έπεσε πάνου στο βιβλίο με τα μούτρα. Και το διάβαζε, το διάβαζε ολόκληρο το χειμώνα. Το διάβαζε και ξανά το διάβαζε και πάλι το ξαναδιάβαζε, και το ‘μαθε νεράκι. Κείνος ο μπάρμπας, που του το ‘χε φέρει, τ’ άκουε και τρέμανε τα μουστάκια του. Όμορφο βιβλίο. Μόνο που είχε μια παραξενιά. Έλεγε την ιστορία του μονάχα σ’ όποιον ήθελε…»ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ, Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα
πηγή: http://www.musicheaven.gr/