Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

20 Ιανουαρίου : Παγκόσμια ημέρα Πιγκουίνων




Το μεγαλύτερο είδος είναι ο Αυτοκρατορικός Πιγκουίνος με μέσο ύψος 1,1 μέτρα και μέσο βάρος 35 κιλά, ενώ το μικρότερο είναι ο Μικρός Μπλε Πιγκουίνος με ύψος 40 εκατοστά και βάρος 1 κιλό.

Η κλιματική αλλαγή πιθανόν να επηρεάσει με διάφορους τρόπους τα είδη των πιγκουίνων, αλλά το κύριο πρόβλημα στην Ανταρκτική που απειλεί έμμεσα τους πιγκουίνους φαίνεται ότι είναι η απώλεια του κριλ, μια πρωταρχική πηγή τροφής. Από τα είδη των πιγκουίνων, αυτό που απειλείται περισσότερο είναι το είδος του Κιτρινομάτη της Νέας Ζηλανδίας, καθώς έχει μειωθεί δραματικά ο πληθυσμός τους. Στα είδη που κινδυνεύουν βρίσκεται επίσης ο Μακαρόνι Πιγκουίνος και ο Πιγκουίνος των Γκαλαπάγκος.




Ιδέες για κατασκευή πιγκουίνου εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου