Κυριακή 28 Μαΐου 2017

eTwinning: Ο μύθος του Μινώταυρου







Ο μύθος του Μινώταυρου, όπως τον ζωγράφισαν και τον αφηγήθηκαν τα παιδιά του 20ου και 56ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στο πλαίσιο του προγράμματος e-Twining με τίτλο : "Draw me a legend of your country"
Σχολ. Έτος : 2016-17




Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά του ολοήμερου που στο πλαίσιο του προγράμματος e-Twinning που συμμετείχαμε τη φετινή χρονιά βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα ένα μυθικό ταξίδι στο παρελθόν αυτού του τόπου...






Ο μύθος του Μινώταυρου ταξιδεύει πλέον σε άλλες χώρες και στα 



Αγγλικά!!!



Τα παιδιά μας γίνονται πρέσβεις πολιτισμού...



Και στα Αγγλικά:






Δραστηριότητες - θεατρικά παιχνίδια











Η γωνιά του eTwinning στο σχολείο μας!!!






Μάθαμε τους μύθους των άλλων χωρών και γνωρίσαμε τα σχολεία και τις πόλεις των συνεργατών μας!!! Διαπιστώσαμε πολλά κοινά με δικούς μας μύθους. Τελικά ο κόσμος είναι τόσο μικρός.. 

Αλλάξαμε το τέλος σε ένα μύθο που μας στεναχώρησε ξαναζωντανεύοντας την πριγκίπισσα!!!



Ήταν υπέροχο όλο αυτό το ταξίδι!!!


Δημιουργήσαμε ένα padlet για να γράψουμε τι μας άρεσε ή τι δε μας άρεσε  ως ένα είδος αξιολόγησης του προγράμματος.


Σχεδιάσαμε ένα δέντρο "word art" με όλους τους μύθους που μάθαμε μέσα από το eTwinning


Στο τέλος παρουσιάσαμε το πρόγραμμά μας στους μαθητές και τους γονείς του σχολείου μας. Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι,  ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα etwinning στο σχολείο αυτό και αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσουν όλοι τα θετικά αποτελέσματα μιας συνεργασίας μεταξύ των σχολείων της Ευρώπης, χάρη στις δυνατότητες που μας προσφέρει το e Twinning!!! 
Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την εκδήλωση που είχε ως τίτλο: 
              " Ένα μυθικό ταξίδι με ζωγραφηγήσεις"


Ο μύθος μας σε e book:




Βρήκαμε κοινά στοιχεία ανάμεσα στο μύθο μας και στον μύθο " The Maiden's Tower" και ζωγραφίσαμε στον πίνακα ό,τι μας άρεσε!!! Το διασκεδάσαμε πολύ!!! Δείτε το βίντεο:


Τελειώνοντας αυτό το υπέροχο ταξίδι που μας έφερε πιο κοντά σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα δωράκι σε όλους τους συνεργάτες μας!!! Είναι ένα πακέτο με λέξεις από όλους τους μύθους μας!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου