Τα παιδιά μιλούν για βιβλία

        
"Από Μικέλε προς Φώτη "του Βαγγέλη Ηλιόπουλου και Λουτσιάνο ΚομίνταΑπό: Mικέλε, Προς: Φώτη
Η ομάδα μας διάβασε και παρουσίασε το βιβλίο "Από Μικέλε ΠροςΦώτη ".Για το βιβλίο έγιναν πολλές εργασίες .Στην αρχή ξεκινήσαμε δείχνοντας μια ζωγραφιά η οποία απεικόνιζε αλληλογραφίες ,πλοία ,αεροπλάνα ,την Ιταλία και την Ελλάδα. Συνεχίσαμε διαβάζοντας ένα απόσπασμα από το βιβλίο. Αμέσως μετά κάναμε μία δραματοποίηση κατά την οποία ήμασταν σε ένα καράβι και πηγαίναμε στο νησί της μουσικής το οποίο ήταν δικό μας. Το νησί αυτό το ονειρευόμασταν από μικροί. Μετά την δραματοποίηση είπαμε λίγα λόγια για τους πρωταγωνιστές και για τα μέρη που ζουν ,την Ιταλία και την Ελλάδα. Αργότερα διαβάσαμε κάποιες ερωτήσεις και κάποιες απαντήσεις που μπορούσαν να τυπωθούν από το βιβλίο όπως :τι πιστεύουμε εμείς για την φιλία και τι αυτοί , τι μαθαίνω από το βιβλίο , γιατί το προτείνω να το διαβάσουν και άλλα. Λίγο πριν τελειώσουμε είπαμε για τους συγγραφείς και τι έγινε στο τέλος του βιβλίου. Ακόμα δείξαμε μια παρουσίαση στο PowerPoint .Τελειώσαμε με μια δραστηριότητα στην οποία ήμασταν μέλη μιας κριτικής επιτροπής βιβλίων βάζοντας βαθμούς και λέγοντας τι μας άρεσε στο κάθε βιβλίο. Κατόπιν  σκεφτήκαμε να αλληλογραφήσουμε μεταξύ μας όπως έκαναν οι ήρωες του βιβλίου, ο Μικέλε και ο Φώτης!

Το βιβλίο αυτό προτείνουμε να το διαβάσετε,  γιατί μιλάει για μία φιλία που αναπτύχθηκε ανάμεσα σε δύο παιδιά από διαφορετικές χώρες. Επίσης είναι ένα πολύ καλό βιβλίο γεμάτο περιπέτειες και μαθαίνεις πολλά πράγματα για τους πολιτισμούς των δύο χωρών.

Η ομάδα μας: Μαρία Γ., Κατερίνα, Εύη, Μαρία Β.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την παρουσίαση δύο βιβλίων σε e- book.  Ανήκουν στο Ιστορικό Μυθιστόρημα και αναφέρονται στην περίοδο του Βυζαντίου . Τα διαβάσαμε στην Ε τάξη συνδέοντας έτσι το μάθημα της Ιστορίας με τη Λογοτεχνία. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους μας γεμάτη γνώσεις και συγκινήσεις...Τα βιβλία που διαβάσαμε ήταν : "Η Δοξανιώ" της Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου, "Στην πόλη του Αϊ- Δημήτρη" και το "Ασημένιο μενταγιόν" της Κίρας Σίνου   


div data-configid="19261087/32422792" style="width:525px; height:197px;" class="issuuembed">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου