Δράσεις φιλαναγνωσίας


Σοκολατόσπιτο ή Βιβλιοθήκη; Ή και τα δύο;

Σοκολατόσπιτο ή Βιβλιοθήκη; Ή και τα δύο; Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Αθηνά Κούση που με προθυμία ανέλαβε να μετατρέψει σε σοκολατόσπιτο την είσοδο της βιβλιοθήκης μας....τα παιδιά ξετρελάθηκαν...κι εμείς περισσότερο...η απόλαυση της ανάγνωσης απογειώνεται με όλες τις αισθήσεις!!!
Ευχαριστούμε, επίσης, τον Σάκη Ματσιγγάρη για την γυψοσανίδα που τοποθέτησε για να ζωγραφιστεί το καπέλο, τον Μάκη Σαουλίδη που χρωμάτισε μαζί με την Αθηνά το μαγευτικό αυτό σπιτάκι και τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων που πάντα υποστηρίζει τις προσπάθειές μας.Αλλά και ο εσωτερικός χώρος διαμορφώθηκε με παραμυθένια στοιχεία . Μαγεία και φαντασία !!!Αυτός είναι ο κόσμος του βιβλίου !!!

και οι μαγικές ιστορίες αρχίζουν...

...δίπλα από το πανέμορφο τζάκι που έφτιαξε για μας ο πατέρας της κ. Βέφας Μαυροπούλου.
Σας ευχαριστούμε όλους εσάς που κάνετε το ταξίδι μας  πιο μαγευτικό !!!
Η Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας

Ο χώρος διαμορφώθηκε έτσι ώστε να λειτουργεί  και ως εναλλακτικός χώρος διδασκαλίας. Για το σκοπό αυτό υπάρχουν διάφορες γωνιές που εξυπηρετούν τις ανάγκες των μαθητών, όπως η  περιοχή με τα βιβλία, η γωνιά του καθιστικού και η γωνιά των ομάδων, όπου  παρέχεται η δυνατότητα για  φιλαναγνωστικές και ερευνητικές δραστηριότητες. Επιπλέον, υπάρχει  η γωνιά με τον Η/Υ και  μία μεγάλη οθόνη για προβολές. Όραμά μας  είναι να δημιουργηθεί μία σύγχρονη βιβλιοθήκη, εμπλουτισμένη με νέους τίτλους που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας.


Η Βιβλιοθήκη μας λειτουργεί κάθε Τετάρτη και Παρασκευή με τη βοήθεια των μαθητών της Ε και ΣΤ τάξης.  
Kαλωσορίζουμε τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες της Α τάξης που μαζί με τη δασκάλα τους , την κ. Βέφα, επισκέφτηκαν το χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου μας. Τώρα πια έγιναν  επίσημα μέλη  και άρχισαν να δανείζονται βιβλία. 

Καλή αρχή παιδιά !!! 
Οι μαθήτριες της Ε τάξης καθώς κάνουν την εγγραφή των νέων μελών

Εδώ με την κυρία Βέφα ψάχνοντας στα ράφια...
Ένα κουκί και δυο ρεβίθια κάνουν...χίλια παραμύθια

Η Δ΄ και  η  Ε΄ τάξη του σχολείου μας συμμετείχε στην εκπαιδευτική δράση που πραγματοποιήθηκε το σχολ. έτος 2013-14 εστιάζοντας κυρίως στο παραδοσιακό παραμύθι και την αφήγηση. Η δράση οργανώθηκε σε συνεργασία με τους Σχολικούς συμβούλους και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας. 


Φωτογραφίες από την εκδήλωση που έγινε τον Ιούνιο στο πάρκο εκτάκτων αναγκών Πτολεμαΐδας.

 Σοκολατένιες αναγνώσεις και απόλαυση!!!
Η γωνιά της λογοτεχνίας... κάτω από το δέντρο της φιλίας...


Όταν τα βιβλία πάνε εκδρομή...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου