Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

18 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Καλημέρα παιδιά και καλή εβδομάδα!!! Σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων! Υπό κανονικές συνθήκες κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα τα μουσεία όλης της χώρας άνοιγαν τις πόρτες τους στο κοινό με ελεύθερη είσοδο. Φέτος όμως λόγω της πανδημίας τα πράγματα έχουν αλλάξει . Πολλά μουσεία έχουν σχεδιάσει ειδικά προγράμματα στις ιστοσελίδες τους και μας προσφέρουν ψηφιακές ξεναγήσεις. Έψαξα , λοιπόν , και σας προτείνω να επισκεφτείτε τις παρακάτω διευθύνσεις. Ανακαλύψτε τον κόσμο μέσα από τα μουσεία, γιατί χωρίς μουσεία η ζωή θα ήταν πολύ φτωχή!!!

1.Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Βίντεο με θέμα : Εκ Θεσσαλονίκης φως ( θα μάθετε περισσότερα για τον Κύριλλο και Μεθόδιο,την Κυριλλική γραφή ... )
Μύρτις ( βίντεο)

Άλλες ψηφιακές δράσεις Δραστηριότητα δημιουργικής γραφής

Τα αντικείμενα στο μουσείο ζωντανεύουν. Δώστε τα φωνή και αφήστε τα να μιλήσουν. Τι έχουν να μας πουν για το παρελθόν, για το σήμερα, για τις μέρες της  καραντίνας που έμειναν ολομόναχα με τις πόρτες κλειστές; 
Αφού ξεναγηθείτε σε όποιο Μουσείο θέλετε, διαλέξτε ένα αντικείμενο και γράψτε την ιστορία του.Από πού ξεκίνησε και πώς έφτασε μέσα στο μουσείο; Θα μπορούσατε να διαλέξετε μια εικόνα και να γράψετε την περιπέτειά της στην περίοδο της Εικονομαχίας ή τα σκουλαρίκια μιας πριγκίπισσας, την κούπα ενός παιδιού κ.ά. Στο κείμενο θα πρέπει να αναφέρετε ποιο είναι το αντικείμενο , σε ποιο μουσείο βρίσκεται, πού ήταν πριν ; Προσθέστε μια εικόνα του ή ζωγραφιά του και σκεφτείτε ένα φανταστικό διάλογο μαζί του. Όλα αυτά θα τα αναρτήσετε στο blog της κυψέλης μας γράφοντας το δικό σας άρθρο. Θα σας εξηγήσω πώς θα το κάνετε στην τηλεδιάσκεψη σήμερα.Εμπρός ,μικροί μου αρχαιολόγοι, πάρτε τα " σύνεργά" σας και κάντε τις ανακαλύψεις σας!!!
0
0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου